Νέα εφαρμογή Smokers.gr για κινητά Android και Tablets

«DIY» Do it Your Self by Nobacco

«DIY» Do it Your Self by Nobacco

 

 

Η ιδιοκατασκευή των υγρών αναπλήρωσης συνίσταται στην παραγωγή από τον ίδιο τον ατμιστή των ατμιστικών του υγρών, με ανάμιξη ατμιστικής βάσης και ενός η περισσοτέρων αρωμάτων. Έτσι μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του ατμιστικό υγρό στην επιθυμητή αναλογία προπυλενογλυκόλης (PG) και φυτικής γλυκερίνης (VG), όπως επίσης και στην ισχύ της νικοτίνης.

Αραίωση αρώματος
Κάθε άρωμα έχει την δική του ενδεικτική αναλογία αραίωσης. Από 2% έως 7%. Αυτό σημαίνει ότι αν ένα άρωμα έχει ενδεικτική αναλογία αραίωσης 5%, αναμιγνύοντας 5ml αρώματος με 95ml ατμιστικής βάσης, θα ληφθεί ατμιστικό υγρό όγκου 100ml.
1ml αρώματος αντιστοιχεί περίπου σε 30-32 σταγόνες.
Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζετε με σχετική ακρίβεια, το ποσοστό του αρώματος που θα αναμίξετε με την βάση. Το άρωμα αναμιγνύεται με την ατμιστική βάση, όταν έχει ρυθμιστεί η ισχύς της νικοτίνης.
Προσοχή: όταν προσθέτουμε άρωμα πχ 5%, αραιώνουμε ουσιαστικά και την ατμιστική βάση. Έτσι, βάζοντας 5% άρωμα σε μια βάση Balanced 20mg, αυτομάτως την αραιώνουμε κατά 5% (αφού το άρωμα δεν περιέχει νικοτίνη) και το τελικό μας υγρό γίνεται 20- (5%*20) = 19mg/ml

Ανάμειξη 2 ή περισσοτέρων αρωμάτων.
Όταν ένα άρωμα έχει δοσολογία ανάμιξης 5% και ένα δεύτερο άρωμα 5% και θέλουμε να τα αναμίξουμε με ατμιστική βάση, προσθέτουμε 5-6% από το μείγμα αρωμάτων και όχι απο κάθε άρωμα ξεχωριστά. Αν βάλουμε 5% από κάθε άρωμα ξεχωριστά, το ατμιστικό υγρό θα έχει τελικά 10% αναλογία αρωμάτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα αποπνικτικό ατμιστικό υγρό.
Αν πρόκειται να αναμιχθούν αρώματα διαφορετικής ισχύος, πχ πράσινο μήλο (3%) και καραμέλα (5%), προσέχουμε να έχουμε αντίστοιχη αναλογία των αρωμάτων μεταξύ τους. Στο τελικό υγρό επομένως θα προσθέσουμε πχ σχεδόν 2% μήλο και περίπου 3% καραμέλα για να πετύχουμε το καραμελωμένο πράσινο μήλο.


Οδηγίες-Προφυλάξεις
Τα μείγματα ατμιστικών βάσεων είναι αραιωμένα με 10% απιονισμένο νερό (τουλάχιστον) και δεν χρειάζονται περαιτέρω αραίωση. Όταν φτιάχνετε ατμιστικά υγρά καλό είναι να σημειώσετε τις αναλογίες που χρησιμοποιήσατε ώστε να μπορείτε να τα επαναλαμβάνετε εύκολα στο μέλλον, για εσάς ή τους φίλους σας.
Η νικοτίνη είναι μια τοξική ουσία η οποία, ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις (36mg/ml δηλαδή 3,6% κ.ο) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως ερεθισμούς κλπ. Μην ατμίζετε ατμιστικά υγρά ισχυρότερα από περίπου 20mg/ml. Αν δεν έχετε εξοικειωθεί με τις ιδιοκατασκευές δοκιμάστε τα έτοιμα μείγματα βάσης πριν ασχοληθείτε με καθαρές βάσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα πυκνές (πχ 36mg) Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Τα νικοτινούχα ατμιστικά υγρά δεν είναι βρώσιμα.

Εξειδίκευση Αναζήτησης