Ασφάλεια στις συναλλαγές

Είναι σημαντικό για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτου μεγέθους, που σέβεται τους επισκέπτες και πελάτες του website/eshop της να διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα και όποιες πληροφορίες ανταλλάσουν μέσα απο αυτό. Η κρυπτογράφηση, που κρύβεται πίσω απο τα πιστοποιητικά SSL, επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο. Κατά τη διαδικασία ανταλλαγής δεδομένων, οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται, ώστε να μη μπορεί μία τρίτη πηγή χωρίς την απαιτούμενη εξουσιοδότηση, να τις υποκλέψει ή να τις διαβάσει.


Τι είναι το SSL;

Το SSL δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση ανάμεσα σε ένα web server και ένα web browser προστατεύοντας ευαίσθητα, προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται σε ένα website, όπως: στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης login (username & password), στοιχεία επικοινωνίας (contact).  Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων στο διαδίκτυο και διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα υποκλοπής, αλλοίωσης ή πλαστογράφησής τους.

Για να προστατεύσεις τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, που επισκέπτονται το website σου, θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα πιστοποιητικό SSL και στη συνέχεια να το εγκαταστήσεις στο server, που φιλοξενείς την ιστοσελίδα σου. Όταν το πιστοποιητικό SSL είναι εγκατεστημένο σε μια ιστοσελίδα, ο χρήστης μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι πληροφορίες που εισάγει στο website είναι ασφαλείς και μόνο ο ιδιοκτήτης του website έχει πρόσβαση σε αυτές και μπορεί να τις δει.


Πώς λειτουργούν τα πιστοποιητικά SSL;

Τα πιστοποιητικά SSL δημιουργούν μια ασφαλή και προστατευμένη σύνδεση ανάμεσα στον browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης και τον web server, που απευθύνετε. Μια απλή εξήγηση δίνεται στην εικόνα που ακολουθεί:


Γιατί χρειάζεσαι ένα πιστοποιητικό SSL;

Εαν μεταδίδονται ευαίσθητες πληροφορίες μέσα από το website/eshop σου είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις την εμπιστοσύνη του χρήστη, που το επισκέπτεται. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 από το eMarketer.com, το 60% των χρηστών εγκαταλείπουν το “καλάθι αγοράς” και δεν ολοκληρώνουν μια παραγγελία γιατί δεν εμπιστεύονται την online διαδικασία συναλλαγής. Η χρήση ενός πιστοποιητικού SSL μπορεί να σταματήσει παρόμοια περιστατικά και να σε βοηθήσει να αυξήσεις τις online πωλήσεις και άρα, τα κέρδη μέσα από το eshop σου.

Πηγή: www.papaki.gr